Mina första glasögon

SyntestHur vet man att man behöver glasögon? Många som ser dåligt är så vana vid detta att de inte ens vet om att de har dålig syn, det är normalt för dem. Ofta märker man då att man har dålig syn när man hör att andra ser sånt man själv inte kan se. Andra märker att de har dålig syn när de inte längre kan se sånt som de förut kunde se. Exempelvis när man märker att man plötsligt har svårt att läsa ingredienslistan på matförpackningar eller svårt att läsa tidningen.

Eftersom det kan vara svårt att veta om man behöver glasögon tycker jag man ska testa synen då och då. Har man huvudvärk och ont i ögonen tycker jag absolut att man bör undersöka synen för att utesluta att det är synfel som ligger bakom besvären.

Jag minns när jag fick mina första glasögon. Under en tid hade jag märkt att jag fått svårt att läsa saker på nära håll. Först tänkte jag att jag inbillade mig men sen bestämde jag mig för att gå till optikern för en kontroll. Det visade sig att jag blivit långsynt och behövde ett par läsglasögon. Som tur var var glasögon ganska trendigt i samma veva så jag kunde välja mellan många olika modeller och stilar. Efter ett par år upptäckte min optiker att jag behövde börja med terminalglasögon, det kom däremot som en chock och jag var inte alls beredd på att jag kunde ha behov av terminalglas. Men efter ett par veckors användande så märkte jag hur jag mådde bättre och att huvudvärken jag brukade ha var borta. Så jag vill verkligen rekommendera alla som har problem med huvudvärk att göra ett besök hos optikern, kanske är det synproblem som orsakar huvudvärken och eventuella spänningar.

Nu är det snart dags för mig att göra en ny synundersökning, så får jag se om jag behöver byta glasögon men jag tror inte det ska vara någon fara. Mina nuvarande känns helt okej. Det bästa för plånboken vore dessutom om jag kunde behålla dessa ett tag till! Dessutom är det mycket på gång nu både hemma och på jobbet. Ska bland annat förhandla om bolånet och måste läsa in mig på hur jag ska pruta och vad som är rimliga räntenivåer. Dessutom går jag i bilköpartankar, har blivit kär i Peugeots nya modell 208! Så jag håller också på och kollar upp var man kan få bäst ränta på billån och vad man ska tänka på före bilköpet. Det är kul och spännande att planera att köpa bil, men samtidigt rätt tidskrävande. Sen är jag rädd också att jag inte ska bli nöjd med bilen. Men det löser sig väl i så fall hoppas jag. Den går väl att sälja!

Det är lite roligt att vissa bilmärken säljer solglasögon också som tillbehör. Tror inte Peugeot gör det, men BMW är ett av bilmärkena som har massor av kul tillbehör även till föraren.

Är du nyfiken på hur bilen jag funderar på att köpa ser ut så hittar du all info om 208:an hos Peugeot.