Skavande glasögon + tips sökes

I dag var jag inne hos optikern och bytte näsplupparna på mina läsglasögon. De hade börjat gå sönder och skavde på näsan. Men nu är de bytta och glasögonen sitter bra och bekvämt igen! Tog ett par lite mjukare i silikon som inte är så hårda som de som satt där innan. Det är förresten ett bra tips till dig som tycker att näsplupparna är för hårda, gör ett besök hos optikern och kolla vad de har att erbjuda.

Tycker inte alls om när glasögonen inte sitter bra, när jag köpt ett par nya brukar jag få gå tillbaka till optikern ett par gånger för finjustering tills jag tycker de sitter perfekt. En gång fick jag skavsår av ett par dåligt inpassade bågar, det vill jag inte uppleva igen!

Jag vill också tipsa om att välja glasögonbågar med gångjärn, då sliter man inte så mycket på bågarna om man brukar ta av och på dem ofta eller om man brukar skjuta upp dem på huvudet.

Passade också på att ta ett varv bland hyllorna när jag ändå var inne i glasögonbutiken. Alltid kul att titta på alla modeller och se nyheterna som kommit. De mjukt rundade formerna är tilltalande i kombination med de varma jordiga nyanserna på plastbågarna. Hittade några par som jag absolut skulle kunna tänka mig att köpa. Men egentligen behöver jag ju inte några nya glasögon just nu, så får se om jag slår till eller inte. Kanske får köpa mig ett par i födelsedagspresent till mig själv om suget blir för stort!

Är det någon av er läsare som vet om man kan beställa glas till ett par bågar man redan har? Jag har nämligen hittat ett par gamla bågar som jag verkligen gillar jättemycket, men glasen är ju inte anpassade till mig, så jag skulle i så fall behöva byta glas i dem. Det borde gå tycker man ju, men jag är osäker på den här punkten. Upplys mig gärna om du vet hur det går till!
På samma sätt skulle man kunna göra om ett par glasögon till solglasögon i så fall. Har ett par som jag tröttnat på men som jag tror skulle kunna bli ett par bra solglasögon istället.