Glasbehandling

behandling av glasVilka typer av behandlingar brukar ni välja till på era glasögon? Jag brukar välja antirep och antireflex. Men det börjar komma så många alternativ på behandlingar och glas att det är svårt att hålla reda på alla alternativ. Eftersom jag köper nya glasögon med jämna mellanrum då jag tycker det är kul att byta, så funderar jag ibland på att snåla in på behandlingarna som ofta trissar upp priset på glasögonen en del. Men jag bestämmer mig tillslut för att jag inte ska snåla in på behandlingarna. Hur brukar du göra? Fungerar det bra utan antirep + antireflex? Har du ångrat valet att inte lägga till dessa behandlingar?

Även om jag brukar spara till mina glasögon varje månad så är det alltid kul att spara in pengar i alla fall, då blir ju inte sparkontot helt tomt heller vilket är positivt nu när man inte kan räkna med några räntepengar som extra tillskott på bankkontot. Hittade alltomspara.se som listar en massa olika sparräntor hos olika banker och kreditgivare, tror jag ska ta en noggrann titt där och se om jag kan hitta något vettigare sparalternativ än det jag har nu där det är 0% i ränta.

Men åter till glasen! Jag är i alla fall glad att jag slapp uppleva den tiden då man använda riktigt tunga och tjocka glas i glasögonen. Nuförtiden är de ju väldigt lätta och de utvecklas ju också hela tiden och man går mot ännu tunnare varianter. En del synfel kräver ju förstås fortfarande tjockare glas, men de är inte alls lika tjocka som tidigare. Jag har ju sett skillnaden på min mammas gamla glasögon och de nyare varianterna, en enorm utveckling.

Jag tror också utvecklingen har gjort att man nu kan ha mindre glasögon än tidigare vid vissa synfel. I så fall är det ju också riktigt bra då man förhoppningsvis kan välja en båge som passar ansiktet bättre och som inte tar över för mycket.

Även linser har ju utvecklats enormt. Det finns nu veckolinser, endagslinser och allt möjligt att välja bland. Tyvärr kan jag inte använda linser då jag inte klarar av att peta i ögonen. Annars hade det varit himla smidigt och kul att kunna använda linser till fest eller andra högtidliga tillfällen då man kanske känner att glasögonen inte passar. Det är inte så att jag inte testat linser heller, jag provade en kort tid och kom snabbt fram att det var både alldeles för obehagligt och omständigt. Man måste göra rent linserna och det är inte bara att gå och lägga sig som man vill, inte med de linserna jag hade i alla fall. På det sättet är det betydligt enklare med glasögon.

Nästa gång jag besöker optikern ska jag komma ihåg att be om en liten lektion i alla nya glasbehandlingar som kommit. Känns som att jag behöver uppdatera mig! Jag är särskilt intresserad av de behandlingar som ska vara speciellt bra för bilkörning. Ska också be om lite mer information när det gäller glasen i solglasögon, vill veta mer om färgerna och när de olika färgerna passar.