Köpa över nätet

Många köper sina glasögon över nätet, ofta av kostnadsskäl eftersom glasögon kan bli ett mycket dyrbart köp. Hos de flesta Internetbutiker går det till så att man beställer hem provglasögon via deras hemsida. Sen får man hem provglasögonen och kan testa dem. Oftast finns det en begränsning för hur många bågar du får beställa hem för provning och det brukar också finnas ett datum för när du senast ska skicka tillbaka dem.

Om du gillar några av glasögonen och vill beställa dem brukar en del butiker vilja att du markerar pupillernas läge på glasen. Andra butiker nöjer sig med att pupillernas avstånd framgår av receptet du får av optikern. När du provat och eventuellt markerat pupillernas läge på glasen skickar du tillbaka glasögonen till affären för beställning. Du måste då samtidigt också skicka in ett glasögonrecept på vilken styrka dina glas ska ha. Du kan gå till vilken optiker som helst och göra synundersökningen och sen begära ut receptet som du sen skickar in till nätbutiken.

Precis som hos en vanlig optiker brukar du även hos internetbutiker kunna välja vilka behandlingar du vill ha på glasen och vilken typ av glas du vill ha. Glöm inte bort att fylla i detta vid beställningen.

Många Internetbutiker säljer också progressiva glasögon, men här vill jag lägga in en varning. Det verkar som att det inte är helt lätt att få progressiva glasögon som fungerar bra när man beställer över nätet. Jag har hört flera personer som haft svårt för dessa glasögon som de köpt på nätet men som sen köpt progressiva glasögon hos en märkesoptiker och blivit jättenöjda. Tyvärr är inte heller det en garanti för att man ska bli nöjd då en del personer helt enkelt har svårt att vänja sig vid progressiva glas tyvärr.

Är du i akut behov av ett par glasögon men saknar pengarna kan ett privatlån vara en lösning. På alltomprivatlan.se kan du bland annat läsa mer om vad du ska tänka på innan du tar ett lån och dessutom läsa mer om de olika kreditbolagen och bankerna på marknaden.

Om du bestämmer dig för att köpa glasögon över nätet tycker jag du ska göra en sökning på företaget först och se vad andra kunder har för erfarenheter och om de blivit nöjda med sina glasögon, detta oavsett om du ska köpa progressiva eller enkelslipade glasögon. Läs också igenom villkor och regler noga. Det är till exempel bra att ta reda på vad som gäller om du skulle bli missnöjd med ditt köp.

Själv har jag aldrig köpt några glasögon över Internet. Men jag har beställt hem för provning. Inga av glasögonen passade särskilt bra så därför blev det inget.

Just det! För ett par dagar sen efterlyste jag tips om hur man ska gå till väga om man vill ha nya glas i ett par gamla bågar. Nu har jag hittat ett svar, hittade en Internetbutik som kan ordna saken. Så det låter ju lovande, ska nog testa på skoj och se om det fungerar. Vet du andra butiker som hjälper till med sånt här så fortsätt gärna tipsa!