Fakta om mig

terminalglasögonPlötsligt händer det! Ja, du kanske känner igen denna slogan från Svenska Spels reklam för triss. Ibland passar samma slogan lika bra på händelser i vardagslivet, positiva som negativa. Det var nämligen ungefär så det kändes det för mig när optikern föreslog att jag borde börja använda terminalglasögon under jobbtid och i mitt huvud kom en ny variant av den välkända sloganen upp: Plötsligt händer det – ålderskrämporna kommer.

Efter att ha smält beskedet bestämde jag mig för att ge terminalglasögonen en chans. Nu efter ett år kan jag inte längre tänka mig en vardag utan dem. Jag mår mycket bättre och har inte alls lika ont i huvudet som jag hade innan. Detta är också anledningen till att jag startat denna blogg då jag vill att fler ska gå till optikern och testa om de behöver terminalglasögon. Jag tror många tänker precis som jag gjorde, att de är för unga för att börja med terminalglasögon och därmed jobbar timme ut och timme in framför datorn och anstränger ögonen i onödan. Andra tror att deras vanliga glasögon ger tillräckligt med hjälp när de i själva verket skulle behöva använda ett annat par när de jobbar framför en datorskärm.

Med denna blogg hoppas jag på att kunna sprida lite kunskap om terminalglasögon, så följ gärna bloggen och fråga på om du undrar något! Jag som skriver är en 45-årig kvinna med blå plastbågar på jobbet som ekonomiassistent. Efter att jag fyllt 40 började min syn gradvis försämras och plötsligt en dag så stod jag på bensinmacken och testade läsglasögon för att kunna tyda de oläsliga bokstäverna i innehållsförteckningen på en lunchrätt. Alla som är långsynta känner förmodligen igen sig och tillslut var det bara att ge upp och boka tid hos optikern för att få ett par riktiga glasögon.